Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

CERN

Επήαμε 4 μέρες/3 νύχτες Ελβετία με το σχολείο για να επισκευτούμε το CERN.
Ήταν πολλά ωραία εμπειρία κυρίως επειδή εσυνδίαζε 2 πράματα που μου αρέσκουν πολλά: φυσική τζαι παρέα. Έμαθα πολλά καινούρια πράματα τζαι εκίνησε μου το ενδιαφέρον ακόμα παραπάνω για την φυσική. Θα 'θελα πάρα πολλά μια μέρα να εδούλευκα τζαι ΄γω τζαμαί, η κάπου παρόμοια.
Τζείνο που βρίσκω πιο fascinating που ούλλα πάντως εν το γεγονός ότι ξέρουμε τόσα λλία για το σύμπαν, τζαι ότι υπάρχουν τόσα πράματα εκεί έξω που εν μπορούμε καν να φανταστούμε.
Είμαστε τόσο μικροί. Απίστευτα μικροί. Εν μπορούμε να φανταστούμε πόσο. Ο ανθρώπινος νους εν μπορει καν να φανταστεί το άπειρο, τζαι το σύμπαν εν άπειρο. Δηλαδή εμείς είμαστε ένα τίποτε.
It really makes me think.

7 σχόλια:

  1. Τζαι εγω γι'αυτο αγαπω την επιστημη....γιατι εν το άγνωστω...καθημερινοί γριφοι, πάζολ, τζαι αναπάντητα ερωτήματα!

    Σάιενς ροξ!!!! :)))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοιταξε, τζιε εγω αγαπω την επιστημη για τους ιδιους λογους ειδικα την φυσικη. Πρεπει να επερασες καταπληκτικα!! Απλα καμνω τζιε την σκεψη οτι ανθρωποι εν εχουν δουλεια, φαι κτλ τζιε οι κυβερνησεις τους διουν (το "πετασσουν" εννα σου πεσει βαρετο φανταζουμε) σε ετσι προτζεκτς πχ. Νασα.

    Πρας μεν με δερεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοιτα μπορεί να υπάρχουν προτζεκτ μερικά προτζεκτ που εν εχουν τζαι τοση προτεραιότητα για να γινουν εν καιρώ κρισης..Αφου τζαι σε funding, οτι προτζεκτ εν θα δωσει χρησιμα αποτελεσματα, εν χρηματοδοτειται... π.χ εθκιεβαζα προχτες κατι αθκιασερους που εγραφαν οτι ηβραν οτι το μακρος του δευτερου και τριτου δακτυλου εσhει correlation με το IQ ενος ανθρωπου...Ναι τουτα σορρυ αλλα εν λιο τσοφτες τζαι καταλαβαινω τι θελεις να πεις...

      Περαν ομως του accelerator κτλ κτλ το CERN επροσφερε μεγαλα επιτευγματα στην τεχνολογια, τζαι τωρα να πεταχτεί ο Άλλος Κυπραίος να μας τα πει. Διαφωνω ομως οτι πρεπει να κοπει η χρηματοδοτησει στην ερευνα. Να μειωθει οπως παντου το καταλαβαίνω αλλα ως τζαμε. Αμαν εν το γενικολογεις εισαι οκέι, εν θα σε δέρω! Ομως κρίση ειναι θα περάσει! :)

      Διαγραφή
    2. Συμφωνούμε στο ότι έshει κόσμο που πεινά και λοιπά, αλλά το scientific progress εν θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσει για τούτο το λόγο. Εν οι φόροι που πληρώνει ο λαός που χρηματοδοτούν τούτο το πείραμα. Εν θεωρώ ότι οι middle class εν τζείνοι που εννά βοηθήσουν τους φτωχούς. Ναι, we all must do our part, αλλά υπάρχουν τζαι τζείνοι οι πλούσιοι που έχουν τόοοοοσα λεφτά τζαι εν βοηθούν κανένα. Εν τζείνοι που πρέπει να βοηθούν σε έτσι καταστάσεις.
      By the way, στο CERN ανακαλύφτηκε το internet, γι' αυτό εν νομίζω ποττέ να του κόψουν το funding!

      Διαγραφή
    3. indeed ήταν μοναδική εμπειρία :)
      η ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη όμως κάτι χιλιάδες έτη φωτός που τη Γη από κάποιους βολεμένους αστροφυσικούς, σε καμία περίπτωση έννεν πιο σημαντική που το να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της ανθρωπότητας. Funding ως τζιαμέ που πρέπει.

      Διαγραφή